Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Κολοκυθάκια και Μελιτζάνες Ογκρατέν: Εύκολη και Οικονομική Συνταγή

   Νόστιμο για να το φάμε, όμορφο στην όψη, εύκολη και οικονομική η προετοιμασία για τα κολοκυθάκια και μελιτζάνες ογκρατέν με σάλτσα μπεσαμέλ.
   Αυτό το νόστιμο πιάτο διαρκεί λιγότερο από 15′-20′ για να προετοιμαστεί. Είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για ψητό κοτόπουλο, ψάρι ή ακόμα και με μια χοιρινή μπριζόλα.
   Για την προετοιμασία, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά: 1 κιλό κολοκυθάκια και μελιτζάνες, 2-3 ντομάτες, 100 γραμμάρια τυρί, 500ml γάλα, 60g βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, αλάτι.
   Προθερμάνετε το φούρνο στους 180℃. Πάρτε τα κολοκυθάκια, κόβετε τις άκρες και μετά σε φέτες, περίπου 8mm πάχος. Κάντε το ίδιο με τις μελιτζάνες.
   Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του ένα ταψιού, βάλτε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες τακτοποιημένες σε σειρές, και ελαφρώς η μια πάνω στην άλλη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα μυρωδικά.
   Στη συνέχεια βάζουμε φέτες ντομάτας και στην κορυφή κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
   Τώρα είναι καιρός να προετοιμάσουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μας το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε και το αλεύρι και τα δουλεύουμε με το σύρμα. Άμα ζεσταθούν καλά ρίχνουμε και το γάλα δουλεύοντας συγχρόνως με το σύρμα μέχρις ότου πυκνωθεί και πάρει βράση. Προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι, τρίβουμε και λίγο μοσχοκάρυδο και εξακολουθούμε να την δουλεύουμε μέχρις ότου γίνει εντελώς λεία.
   Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
   Στη συνέχεια βάζουμε άλλη μια στρώση από κολοκυθάκια και μελιτζάνες, και τριμμένο τυρί από πάνω.
   Ψήστε για περίπου 50′-60′, μέχρι να είναι αφρώδη και ζεστό, ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
   Εάν η Εύκολη και Οικονομική Συνταγή Κολοκυθάκια και Μελιτζάνες Ογκρατέν από το ediva σας άρεσε, μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο, ή κριτική παρακάτω, ή απλά ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου