Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής στη Μόσχα «Мемориальный музей космонавтики»

Τσόκαρο blog
   Το Μουσείο Μνήμης της Αστροναυτικής (επίσης γνωστό ως το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής ή Μουσείο Μνήμης της Εξερεύνησης του Διαστήματος, Ρωσικά Мемориальный музей космонавтики) είναι ένα μουσείο στη Μόσχα, στη Ρωσία, αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος. Βρίσκεται στο υπόγειο του μουσείου «Μνημείο για τους κατακτητές του Διαστήματος» (монумента «Покорителям космоса») στα βορειοανατολικά της πόλης.
   Το Μουσείο εγκαινιάστηκε στις 10 Απριλίου 1981 για την 20η επέτειο της πτήσης στο διάστημα του Y. Gagarin. Εκθέματα του μουσείου είναι ο πύραυλος και ο διαστημικός εξοπλισμός, προσωπικά αντικείμενα των αστροναυτών και των μηχανικών, αρχειακά έγγραφα και περιέχει μια ευρεία ποικιλία που σχετίζονται με τα εκθέματα και τα μοντέλα που διερευνούν την ιστορία της πτήσης, για την αστρονομία, για την εξερεύνηση του διαστήματος, για την διαστημική τεχνολογία.
   Σύμφωνα με το Ρωσικό τουριστικό συμβούλιο, η συλλογή του Μουσείου κατέχει περίπου 85.000 διαφορετικά είδη, και δέχεται περίπου 300.000 επισκέπτες ετησίως. Κατά τη διάρκεια των οκτώ πρώτων ημερών του νέου έτους, μπορούσε κανείς να μπει σε πολλά μουσεία της Μόσχας απολύτως δωρεάν.
    Ήταν ένα θαυμάσιο δώρο για τους πολίτες της πόλης. Το μουσείο της Αστροναυτικής ήταν ένα από αυτά τα φιλόξενα μουσεία. Άρπαξε την ευκαιρία ο φωτογράφος του livejournal Sergey Pavlenko (Сергей Павленко γνωστός ως kt-819) και μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε αυτά τα υπέροχα εκθέματα του μουσείου. Σε ευχαριστούμε Сергей.
Φωτογραφίες από τον Сергей Павленко
   Όπως λέει ο ίδιος ο Σεργκέι, ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι η κληρονομιά της μεγάλης χώρας δεν έχει έναν μεγαλύτερο χώρο για να στεγαστούν, περισσότερα εκθέματα και να συνοδεύονται από τη Ρωσική σημαία στο πλάι και στην βάση τους με τα Ρωσικά ονόματα και τα βραβεία.
   Εμείς πάντως Σεργκέι σε ευχαριστούμε για αλλη μια φορά που μας έδωσες την δυνατότητα να δούμε πως είναι μια χώρα με τεχνολογία και επιστήμη, μιας και η δικιά μας αγαπημένη πατριδα, απλα τρώει τα παιδιά της!
Πηγές:
Τσόκαρο blogΤσόκαρο blogΤσόκαρο blog
Τσόκαρο blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου